Încântați să fim prezenți la Salone del Mobile.Milano , Ediția aniversară a celor 60 de ani plini de creație! După această „pauză pandemică”, în care ne-a lipsit foarte tare expoziția de mobilier Isaloni, am avut șansa să fim prezenți alături de dragul nostru, Cuibul de Design! Ne-au încântat noile coletii cât și atenția către detalii a furnizorilor italieni. În trend: finisajele de marmură, sticlă, vitrinele luminate și nuanța gold. Accesoriile colorate ne-au adus bucurie vizuală!

Salone del Mobile Milano, a revenit în forma sa tradițională și s-a încheiat cu un rezultat foarte pozitiv, rezultatul confirmând marea putere de atragere a evenimentului și imensa extindere la nivel mondial. Expozanții au numărat 2.175 de mărci, dintre care 27% provenind din alte țari, din care 600 de tineri designeri. În ceea ce privește prezența vizitatorilor, 262.608 a fost înregistrată în cele șase zile, din 173 de țări, 61% dintre operatori și cumpărători fiind din alte țari. Vizitatorii chinezi și ruși au lipsit aproape complet, reprezentând peste 42.000 de prezențe în 2019. Peste 3.500 de jurnaliști acreditați au participat din întreaga lume.

Salone del Mobile 2022 a arătat că o adevărată scenă artistică a calității și creativității. Va prezentăm câteva standuri, ale furnizorilor cu care am colaborat de-a lungul anilor. Suntem încântați că aceștia au prezentat colecții noi, cu detalii milimetrice, care se diferențiază printr-un echilibru al volumelor și al liniilor de design, greu de copiat.

A transforma standul într-o piesă revoluționară de arhitectură ecologică. Aceasta a fost provocarea pe care LAGO a stabilit-o pentru Salone del Mobile 2022 cu Good House: un proiect orientat spre sustenabilitate, datorită zero deșeuri și o construcție drastic mai ușoară și mai compactă. Proiectat ca o casă contemporană, a fost punctul central al spațiului expozițional, mai mult de 800 m2 prezentând noutățile colecției 2022.

Noua colecție Cattelan Italia a fost prezentată la Salone del Mobile 2022 din Milano. Este concepută pentru a modela un spațiu de locuit, în care echilibrul și liniștea pot fi găsite. În același timp, casa este concepută ca locul în care te poți reîncărca cu energie și inspirație nouă. Finisaje elegante, precum marmura și nuanța gold, au predominat noile colecții.

Standul Arketipo ne-a încântat cu noile colecții de canapele, preferata noastră fiind noua colecție That’s Life. Aceasta, este foarte confortabilă, iar polițele laterale și din spate o pot face „vedeta” unui living room de tip open space. Surpriza în cadrul standului Arketipo a reprezentat-o prezența unor noi colecții de canapele outdoor, acestea având un rol important, oferind o adevărată filosofie a unei vieți de calitate, petrecută în aer liber.

Finisajele mobilierului de exterior precum piatra naturală și lemnul se încadrează perfect în spațiul outdoor.
Gătitul în aer liber, împreună cu prietenii sau cu familia, este mult mai relaxant decât într-un spațiu închis. Astfel, putem comunica și petrece timpul împreună, fără ca un membru al familiei să stea închis în bucătăria din casă. Gătitul o să devină un hobby plăcut, și nu un stres!
Iată și câteva bucătării de exterior care ne-au atras atenția:

Standul Riva 1920 a excelat la Salone del Mobile cu multe propuneri noi, de la zona de living până la cea de dormit, concentrându-se în special pe mese și unități de depozitare , exprimând la maximum sufletul lemnului masiv prin cele mai neobișnuite și sofisticate forme.

Editia a – 60 – a Salone del Mobile.Milano s-a incheiat cu mare satisfacţie şi emoție profundă, pentru că am atins și depășit obiectivele pe care ni le-am propus. Prezența vizitatorilor este un rezultat remarcabil, pe care ne-am străduit atât de mult să-l atingem. Această ediție a fost cu adevărat de cea mai înaltă calitate, internațională și în serviciul designului de comunitate. Colaborarea ICE a fost prețioasă pentru sprijinul său în deschiderea de noi piețe, cu oferte digitale care, săptămâna aceasta, ca și în lunile precedente, ne-a permis să intrăm in contact cu țări care știau puțin despre noi și care rareori ne trimiteau vizitatori, aducand la cunostinta noutatile si pentru cei care nu au putut fi prezenti aici. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru angajament: companiile care au revenit în joc, organizatorii, montatorii și designerii care, toți împreună, au crezut în eveniment”, comentează Maria Porro, președinte a Salone del Mobile.Milano. „Acest rezultat confirmă starea de sănătate, conținutul valoric și calitatea Salone del Mobile și arată cum munca în echipă într-un întreg sector, creativă și productivă, poate produce excelență, obținând rezultate pozitive chiar și în cele mai complexe momente la nivel internațional”, adaugă ea.
„Am investit în calitate și ne-am arătat dorința de a merge mereu mai departe, continuând să producem inovație și pentru a spune poveștile companiilor noastre și ale produselor noastre. Suntem o forță motrice care a revitalizat orașul, cu care avem mereu o relație foarte strânsă. Sperăm ca aceasta editie a dat un nou impuls sectorului de mobilier si Milanului, dar mai presus de toate ne-am recapatat entuziasmul, îndemnul de a oferi o experiență globală, ceea ce contează fiind schimbul de idei culturale”, conchide președintele.

Mulțumim Salone del Mobile 2022. Milano! Așteptăm cu nerăbdare noutaile Salone del Mobile 2023. Milano!
Încărcată de frumos și inspirație pentru proiectele actuale și cele ce vor urma!

Cu drag,

Irina Androne
Interior Designer
Owner&Founder
Cuibul de Design
0743043842
irina.androne@cuibuldedesign.ro
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.