Va prezentam amenajarea unui apartament de 3 camere in stil scandinav. Frumusetea acestui stil se bazeaza pe o reteta de amenajare daneza care include lemnul natural cald in contrast cu nuante deschise sau inchise de lemn vopsit. Partea practica, simplificata a acestui stil care elimina ornamentele neimportante, se regaseste si in amenajarea nostra.

Desi apartamentul are un spatiu relativ mic, 70 mp utili, am respectat dorinta beneficiarilor, aceea de a avea cat mai multe spatii de depozitare. Acestia isi doresc o organizare riguroasa a lucrurilor in fiecare incapere.
Amenajarea noastra se axeaza pe minimalism si functionalitate, linii simple, nuante luminoase, tesaturi calde si confortabile, spatii bine ordonate.

Bucataria a fost abordata intr-o nota moderna cu o linie a designului foarte ” curata”. Trendul de a avea corpuri de mobilier care imbraca toata supafata peretelui ne-a ajutat foarte mult creand spatii de depozitare pe toata inaltimea.
Aceasta, are toata aparatura utila necesara spatiului de gatit, frigiderul fiind incorporat in una dintre coloanele de mobilier.
Tapetul si draperiile aduc o nota calda, eleganta, ambientului. Corpul de iluminat devine vedeta bucatariei, plantele asezate deasupra acestuia aduc o parte din natura in incapere.

Desi micut, holul deserveste depozitarii hainelor de zi cu zi. Am creazt zone ascunse de depozitare, pastrand ideea de ordine inca de la intrarea in apartament. Mobilierul de nuanta gri contrasteaza cu zonele calde de lemn natur, riflajele , inca in trend, isi fac aparitia lor „stylish”.

In living am proiectat un dulap „custom made” pe toata suprafata peretelui din stanga usii de la intrarea in incapere. Regasim zone de depozitare cu spatii inchise dar si deschise de tip biblioteca, fiind accentuate de nuanta lemnului natur. Acesta, se continua pe peretele frontal intrarii cu o zona de birou de tip „home office”, foarte practica in aceasta perioada in care suntem nevoiti sa lucram des de acasa. Linia biroului se prelungeste cu o polita care imbraca spatele canapelei mascand caloriferul deja existent.
Tapetul cu pattern geometric din spatele canapelei reda vasitatate spatiului si accentueaza peretele. Zona tv este conturata de un mobilier minimalist, suspendat, modulat intr-o maniera mai aerisita.

Spatiul de odihna sau dormitorul matrimonial a permis creionarea unor spatii de depozitare conturate prin diferite jocuri de volume si texturi. Pe langa combinatia de lemn natur si lemn vopit care face legatura cu restul ambientului, respectand o linie unitara a amenajarii, aici apar patternuri si texturi noi. Pe peretele cu patul apare un joc al panelurilor tetierei capitonate care se continua pe inaltime cu un tapet cu pattern rotunjit, care indulceste ambientul. Din punct de vedere cromatic, nuanta de albastru intens, griul pudrat in combinatie cu nisipiul cald reda dormitorului o nota eleganta si linistitoare. In fata patului am modulat un mobilier care acopera atat zona de depozitare a sertarelor, cat si zona toaletei de machiaj si a televizorului.

Camera fetitei se bucura de o amenajare care include toate functiunile necesare. Aceasta, a fost amenajata sa-i deserveasca atat zonei de odihna cat si zonei de studiu si de joaca. Mobilierul imbraca intr-un mod practic si unitar peretii incaperii, creand numeroase spatii de depozitare. Peretele de accent tapetat marca Vladila tapet, ne duce cu gandul la calatorii, parintii dorindu-si ca fetita lor sa calatoreasca foarte mult, descoperind frumusetile lumii. Fereastra ampla ne-a permis amplasarea zonei de birou facand posibila comunicarea cu spatiul exterior, apartamentul avand o zona cu priveliste frumoasa si multa lumina naturala.

Fiind un apartament intr-un bloc rezidential, beneficiarii au dorit pastrarea finisajelor in zona de baie. Aici am intervenit proiectand un mobilier practic, minimalist in aceias nota cu restul ambientului creat.

Multumim beneficiarilor pentru aceasta noua oportunitate creativa! Multumim partenerilor nostri SSAB Ambientare & Design si Lo Spazio Mobili!

Asteptam cu drag noi oportunitati creative!

Cu drag,

Irina Androne
Interior Designer
Owner&Founder
Cuibul de Design
0743043842
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.