Cu entuziasm va prezentam fotografiile noului proiect marca Cuibul de Design, Interior Designer Irina Androne. Este vorba despre un apartament de 3 camere dintr-un ansamblu rezidential de lux din centrul Bucurestiului.
Beneficiarii, o familie de oameni de afaceri, si-au dorit un stil minimalist, curat si cu mici detalii decorative.
Designul interior minimalist este foarte asemanator cu designul de interior modern. Acesta se caracterizeaza prin simplitate, linii curate si o paleta monocromatica cu o culoare de accent. In cazul acestei amenajari griul a reprezentat nuanta cheie, aceasta aflandu-se in topul tendintelor in ceea ce priveste designul de interior minimalist.

Livingul cu zona TV impreuna cu zona de dining creaza un spatiu unitar de tip open space.

Spatiile comunica armonios iar tapetul de pe peretele cu masa combina mai multe tonuri de gri pe un pattern geometric, care reda profunzime spatiului.

Regasim o proiectie a mesei de dining pe acest tapet, forma picioarelor acesteia incadrandu-se perfect in geometria tapetului. Furnirul de nuc regasit atat pe blatul mesei cat si pe servanta alaturata aduce caldura naturii in incapere.
De observat si jocul de nuante al scaunelor care fac ca amenajarea sa fie captivanta.

In ceea ce priveste zona TV peretele ne-a permis suspendarea unei compozitii de tip boiserie, continunand in acelasi stil minimalist cu un mobilier caroiat de profunzime mica. Canapeaua cu spatar rabatabil confera un confort suplimentar iar fotoliul de nuanta galbena reda caldura si creeaza un colt linistitor ambientului. Masutele cat si corpul de iluminat aduc un toucher elegant intregii amenajari. Draperiile de tip blackout se armonizeaza si intregesc gama texturilor calde aflate in incapere.

Pentru amenajare bucatariei am tinut cont de aducerea acelorasi texturi ca si in living. Am realizat modularitatea mobilierului astfel incat acesta sa beneficieze atat de spatiu de depozitare cat si sa fie complet utilat cu aparatura electrocasnica de ultima generatie. Am ales finisaje precum lemnul natur pentru corpurile de mobilier suspendat, cat si MDF ul vopsit gri RAL mat pentru coloane si mobilierul de la baza. Manerele de tip „gola” au fost vopite in aceiasi nuanta ca si mobilierul.

Fata de linia mobilierului care ascunde: frigiderul, masina de spalat rufe, masina de spalat vase, hota incorporabila si care lasa la vedere celelalte electrocasnice precum: cuptorul si plita pe inductie, am creat dupa usa de la intrare un spatiu de depozitare foarte practic pentru cafetiera si alti roboti de bucatarie. Spatiul a permis inserarea unuei mese cu partru scaune, foarte practica pentru servirea micului dejun. Tot in zona mesei am accentuat peretele cu un tapet vinilic, superlavabil, destinat bucatariilor.

Pentru zona de noapte am conturat o amenajare calda, minimalista, in armonie cu restul casei. Daca in zona de zi lumina este cu mult mai prezenta, aici s-a creat un ambient intim cu o cromatica odihnitoare. Nisele din ambele dormitoare au permis realizarea unor dulapuri cu usi glisante, croite pe toata suprafata, destinate depozitarii hainelor. Paturile sunt dotate cu lada de depozitare, foarte utila ascunderii pilotelor si lenjeriilor de schimb.

Dormitorul de langa living pastreaza acelasi pattern geometric si preia din aceiasi cromatica.
Tetiera patului este alcatuita din placari verticale din velur in nuante diferite.

Urmatorul dormitor l-am gandit in forme rotunjide, pornind de la intoarcerea tetierei patului catre interior pana la unduirea, parca picatata, a patternului tapetului in combinatii de gri si albastru. Draperia continua cromatica albastra redand un look odihnitor si armonios.
Coborarea lampilor din tavan permit decorarea noptierelor precum si asezarea cartilor preferate.

Cele doua bai au fost amenajare minimalist cu finisaje unitare si placari de oglinzi, jocuri de lumini, inserand un mobiler suspendat minimalist destinat depozitarii.

Holul beneficieaza de doua nise. In nisa de la intrare, fiind un spatiu mai atipic cu acces la panoul electric, am creat o modularitate „jucata”a mobilierului care sa deserveasca depozitarii hainelor de zi cu zi, a pantofilor si a gentilor. In nisa de vis-a-vis de dining am creat un dulap unitar cu usi cu oginda care da senzatia de spatiu, reflectand ambientul din dining.

Caracteristica a stilului de amenajare minimalist, am optat pentru un aspect unitar al apartamentului. Am folosit o gama restransa de culori si finisaje astfel incat s-a realizat o trecere armonioasa dintr-o camera in alta. Mobilierul a fost realizat astfel incat sa deserveasca nevoilor de depozitare, renuntand la lucrurile inutile, scotand in evidenta puritatea formelor, texturile soft si simplitatea liniilor.

Multumim proprietarilor pentru aceasta oportunitate creativa! Multumim partenerilor nostri LoSpazio si Linea Oro!
Asteptam noi oportunitati creative!

Cu multumiri,
Irina Androne
Interior Designer
Owner&Founder
Cuibul de Design
0743043842
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.