Avem placerea de a va prezenta un proiect complet CUIBUL DE DESIGN de amenajare si mobilare a unei bucatarii moderne.
Bucataria Contempora este o creatie a arhitectului Lorenzo Granocchia pentru brandul italian ASTER CUCINE.

Modelul se bucura de finisaje nobile si exotice precum: lemnul de maslin, lemnul de nuc, lemnul de ebano si de eucalipt.
Vopsitul fronturilor de usi este realizat cu mare finete.

BUCATARIE CONTEMPORA

Spatiul bucatariei initiale era foarte mic, avand o lumina naturala slaba care patrundea prin doua ferestre mici.
Casa dispune de o gradina ampla si frumos amenajata. Proprietarii si–au dorit ca si pe vreme rece sa se poata bucura de privelistea gradinii.
Din acest motiv am procedat la reconfigurarea intregului spatiu destinat bucatariei. Toate finisajele vechi au fost eliminate.
Elimiarea peretelui dinspre gradina si inchiderea in sticla de tip bovindou a reprezentat alegerea ideala pentru a crea mai mult spatiu si pentru a permite vizibilitatea catre gradina.

Inainte de a incepe punerea in practica a tranformarilor spatiului de bucatarie, am realizat un proiect de mobilare compus atat din schite cat si din imagini fotorealiste. Dupa ce am obtinut acordul proprietarilor am trecut la etapa transformarilor spatiului, cat si la lansarea comenzii mobilierului de bucatarie catre furnizorul de mobilier. Aceasta etapa este foarte important sa se petreaca impreuna, deoarece in timpul in care se realizeaza modificarile si finisajele spatiului, mobilierul de bucatarie se afla in productie. In acest mod, ne-am incadrat in timp cu livrarea mobilierului de bucatarie, pe care l-am montat imediat dupa terminarea finisarii spatiului.

Prezentare imagini fotorealiste proiect:

Mobilierul de bucatrie Contempora – ASTER CUCINE, reprezinta o alegere moderna, un mobilier dotat cu toate sistemele performante functionale.
Ca si finisaj am ales furnirul de nuc , o esenta eleganta si rara. Venatura vizibila a acestuia pe fronturile usilor, face legatura cu imaginea naturii din gradina. Avand o priveliste asa ofertanta, m-am gandit sa intorc compozitia bucatariei catre gradina. Am creat astfel o peninsula estetica si functionala pe care ne-am gandit sa amplasam plita sau chiuveta. Pentru o mai buna protectie s-a ales chiuveta.
Accentul de culoare al bucatariei il reprezinta pardoseala jucausa aleasa special pentru a combina cromatic nuantele din bucatarie. Am ales gresia cu model patchwork SSAB Ambientare & Design.
Placile ceramice fiind portelanate, mi-au permis montajul lor atat in zona de bucatarie cat si pe veranda inchisa.

Fotografii reale dupa realizarea proiectului de amenajare si mobilare:

Avand o pardoseala cu un efect puternic dpdv cromatic, alegerea pentru blatul din quartz a fost una simpla, un alb laptos, luminos, cu care am placat si peretii dintre corpurile de mobilier de baza si cele suspendate, chiuveta fiind construita din acelasi material.

Reamenajarea bucatariei se remarca prin acest “bovindou” modern, reinterpretat, care ofera spatialitate si luminozitate, ducandu-ne cu gandul la locuintele britanice. Scaunele Parisienne, creatie a brandului italian Calligaris, au venit in completarea cromatica ca pata de culoare, prin alegerea celor albastre, oferind si o mai buna vizibilitate a spatiului exterior prin transparenta lor.

Corpurile de mobilier suspendate au fost special alese intr-o nuanta lucioasa care sa reflecte lumina si care sa redea mai mult spatiu.
Aparatura din bucatarie este din sticla alba, aducand un contrast placut lemnului de nuc.

Prin inchiderea unei portiuni exterioare a terasei, s-a creat o veranda relaxanta, in care plantele pot rezista si pe timpul racoros si unde beneficiarii pot admira frumusetea gradinii in fiecare anotimp. Sistemul de iluminat Santorini de la Marset se potriveste perfect in acet cadru natural.


Bovindoul ne-a oferit spatiul ideal pentru amplasarea locului de luat masa din bucatarie. Acesta scalda bucataria intr-o lumina naturala calda si ofera o imagine minunata unde beneficiarii isi savureaza cafeaua de dimineata.

Sfat” Reamenajarea spatiului de bucatarie reprezinta o alegere ideala. Dupa trecerea timpului, aceasta chiar este o necesitate! Bucatariile actuale sunt dotate cu sisteme functionale inovative care usureaza folosirea mobilierului de bucatarie. Aparatura electrocasnica noua ajuta si stimuleaza creativitatea culinara! ” Designer Irina Androne.
Multumim clientilor nostri pentru aceasta oportunitate! Ne puteti contacta pentru amenajarea bucatariei dumneavoastra!

CONTACT:
Irina Androne
Owner&Founder
Interior Designer
Cuibul de Design
0743043842
irina.androne@cuibuldedesign.ro
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *