Proiect amenajare apartament 3 camere.
Stil- minimal chic style.
Bucuresti – Unirii
Ei bine, ne aflăm în apartamentul Dianei. Apartamentul se află în zona centrală orașului București, Bulevardul Unirii și are 3 camere.
Diana și–a droit o amenajare în stil minimalist, un stil care o reprezintă pe deplin. La prima nostră intalinire, aceasta mi-a prezentat o listă cu elementele de mobilier dorite , cu stilul de viață, sub denumirea “MY NEW HOME”.
Ne-am apucat de lucru și timp de câteva luni am lucrat în zona de proiectare astfel încât dorințele din listă să capete contur.

În cazul acestui proiect stilul minimalist o caracterizează pe deplin pe beneficiară iar latura creativă, buna comunicare de ambele părți, și-au pus într-un mod inovativ amprenta asupra rezultatului final.
Iată că, după 7 ani de activitate în cadrul Cuibului de Design, timp în care am realizat și am prezentat atât pe canalele de socializare cât și în diferite publicații multe dintre amenajările Cuibului de Design, a venit vremea să încep seria prezentărilor video, în cadrul rubricii: “ARTA MOBILĂRII AUTENTICE”. Acest proiect a început acum un an în revista Forbes Life România, unde am scris diferite articole despre amenajarea locuințelor într-un mod calitativ și autentic.
Sunteți curioși de prezentarea acestui apartament?
Accesati link:

Ce este stilul de design interior minimalist?
Majoritatea oamenilor sunt astăzi familiarizați cu conceptul de minimalism, care implică dezbrăcarea lucrurilor până la forma lor cea mai de bază. Poate fi aplicat la orice, de la artă și stiluri de viață până la arhitectură și design interior.

1. Hol.Chiar dacă am abordat în stil minimal amenajarea, spațiile de depozitare nu lipsesc. Acestea se regasc începând cu holul apartamentului. Abordarea cromatică în tonuri neutre ( alb, gri pudrat), a făcut ca dulapurile să nu încarce vizul spațiul. Astfel, hainele de zi cu zi, pantofii și gențile și–au găsit locuri ascunse.

2. Livingul este caracterizat prin: lumină, formă și materiale frumoase, într-un plan deschis, pentru a crea un sentiment de libertate și relaxare. Puținele detalii ornmamentale dau o notă „chic” ambientului minimaist. Deschiderea bucătăriei prin renunțarea la peretele despărțitor, a creat un spațiu de tip open space, cu deschidere către dining și camera de zi. S-a creat un spațiu mai amplu și mai luminos, permițând și o comunicare cu cei care vor sta în camera de zi sau care vor servi masa, in zona de dining.

Canapeaua a fost special “croită” pentru acest spațiu. Modelul are o linie minimalistă, plăcut vizibil din toate unghiurile, putând fi extensibil în cazul în care se dorește. Comoda Tv și biblioteca, realizate din lemn natur, flanchează canapeaua și, împreună cu parchetul din lemn stratificat Valprest, creeză un mediu clad ambientului.3.Bucatria.

Bucătăria atrage atenția vizuală, marca LO SPAZZIO MOBILI, cu un design minimalist și impunător în același timp, este echipată cu toate utilitățile practice de desfășurare a activităților casnice. INSULA este “vedeta” bucătăriei. Ea permite atât proprietarilor cât și invitaților acestora să-și petreacă timpul împreună chiar și atunci când unul dintre aceștia gătește sau pregătește cafeaua de dimineață. Pasiunile cuplului se regăsesc în bucătărie.

Expresorul de cafea este o piesă foarte dragă Dianei, ea având că pasiune prepararea în mod professional a cafelei. Am creat un loc special expresorului în acest sens.

Dar ce poate poate completa mai bine o cafea bună decât un vin de calitate? Pasiunea petru vinurile de calitate și petrecerea timpului cu prietenii au dus la inserarea unui minifrigider de vinuri și a unei vitrine pentru pahare.
Vitrina, placată cu lemn și accentuată de lumina led,redă o notă estetică vizuală a deschiderii către living.

Designul bucătăriei, aparent simplu, a devenit impunător datorită materialelor calitative , precum: mdf ul vopsit mat, blaturile și placarile de piatră marmorată de tip compozit. Hota Falmec, are atât un rol estetic cât și practic având o putere de absorție mare, fiind recomandată în cazul amenajărilor de tip open space.

Bucătăria întrunește toate utilitățile practice: plită, cuptoare, frigidere, mașină de spălat rufe, chiar și uscătorul de rufe.

4. Camera de birou a fost gândită astfel încât să intri și să fii dornic de a te apuca de muncă, un spațiu creativ, cu funcțiuni multiple și chiar de relaxare.

5. Dormitorul. Ei bine, parcă stilul minimalist se potrivește „mănușă” dormitorului. Acesta a fost „creionat”: simplu, cochet și ordonat. Zona de citit reprezintă colțul „chic” al dormitorului.

Un proiect de interior design minimalist, curat, în general monocromatic, cu mici intervenții cromatice sau de decor care redau „suflet” amenajării.

Foto: Diana Manta – Proprietar
„Deși aveam bine conturată imaginea apartamntului meu, Irina a reușit să mă surprindă cu idei inovaive care mi-au completat lista de dorințe și care au dus la amenajarea locuinței mele. Sunt bucuroasă că am ajuns în faza de a mă mută în locuința mea nouă, realizată așa cum mi-am droit.
Mulțumesc Irinei și tuturor echipelor care s-au implicat pentru realizarea acestui proiect, acasă!”
Diana Manta – Proprietar apartament.

Multumim beneficiarei si inregii echipe de proiectare si implementare pentru aceasta oportunitate noua creativa!

Cu drag,
Interior Designer
Irina Androne
tel. 0743 043 842
irina.androne@cuibuldedesign.ro
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.