Avem bucuria de a va prezenta amenajarea unei case aflate intr-un oras de langa Köln, Germania.
Comunicarea foarte buna cu proprietarii a facut posibila aceasta colaborare la distanta. Acestia si-au dorit o amenajare luminoasa, moderna si cu accente elegante.
Locuinta este impartita in parter, unde avem: holul, zona de zi, livingul de tip open space cu bucataria, camera de oaspeti, baie, precum si etajul format din: dormitor matrimonial cu camera de dressing, dormitor copil, birou si baie.
Asa cum am specificat mai sus, am creat un ambient luminos, cu accente romantice pornind inca din holul locuintei. Consola din hol este o piesa de mobilier eleganta si primitoare. Am tinut cont si de partea practica, asa ca, crearea unei nise ne-a permis modularea unui dulap pentru hainele de zi cu zi, care include si o bancheta.

Livingul continua in aceiasi nota eleganta. Astfel, am creat un ambient armonios intre zona de canapea, unde si-a facut prezenta si un semineu, si zona de dining.
Paleta cromatica pastelata face ca toate elementele de mobilier din incapere sa se armonizeze. Finisajul alb-crem perlat din gresia pardoselii il regasim si in nuanta peretilor, acestea impreuna emanand caldura si o admosfera foarte primitoare.
Am inceput acest proiect pornind de la elementele de mobilier, inainte de randari realizand mood board uri de prezentare.


Masa de dining cu blatul din lemn aduce caldura naturii in incapere si face legatura cu zona de bucatarie.
Bucataria este modulata in forma de ‘U’ si se „inchide” spre zona de dining cu o latura de tip bar pentru micul dejun.


Camera de oaspeti a fot gandita intr-o nota minimalista, practica, cu accente din designul industrial. Am creat un dulap de depozitare cu zone pentru haine, sertare si un blat care poate avea dubla utilitate, birou sau toaleta de machiaj. Canapeaua de tip extensibil permite gazduirea oaspetilor.
Daca in living am ales o paleta cromatica de nuante pastelate, mai suave, aici am ales ca accent de culoare o nuanta de albastru turquoise. Aceasta se regaseste in lavabila din spatele canapelei si in covor.



Baia mica sau baia de la parter este finisata cu placi ceramice marmorate de un alb luminos in contrast cu placi ceramice maron, de tip lemn, care incalzesc ambientul.


Am dorit ca dormitorul matrimonial sa fie amenajat in acelasi context elegant ca si livingul. Am creat astfel un dormitor matrimonial elegant, fresh si luminos!
Fagurii sunt “amprenta” amenajarii dormitorului matrimonial. Fiind inspirata de patternul noptierelor, comodei si a toaletei de machiaj m-am gandit sa-i regasim atat in covor cat si in politete aurii de deasupra comodei.
Nuanta de verde aleasa ca accent de culoare evoca asocieri cu natura, aceasta reda o admosfera relaxanta, odihnitoare si armonioasa, ceea ce ne dorim de la un dormitor matrimonial.

Desi am creat un dulap de depozitare in dormitor, acesta se bucura si de alaturarea unei camere de dressing. Aceasta permite gazdelor o mai buna organizare in ceea ce priveste depozitarea hainelor. O buna organizare duce la o viata mai sanatoasa, constienta si fericita. Organizandu-ne mai bine garderoba eliminam achizitiile de impuls si devenim mai echilibrati ca entitati. Sa fim sinceri, camera de dressing reprezinta visul orcarei femei!

Amenajarea camerei copilului este un proiect menit sa imbine decorurile creative cu nevoile celui mic dar si cu nevoile practice ale parintilor. Am creat un spatiu vesel, cu mai multe functiuni. Zona de somn in care am incadrat patul Montessori de tip casuta, cel mai iubit pat de catre copii. Zona de joaca cu masuta si scaunele unde isi poate dezvolta abilitatile creative prin desen si practicarea diferitelor jocuri impreuna cu parintii sau cu prietenii, ulterior putand fi transformata intr-un birou. O zona de depozitare alcatuita din dulap pentru haine, comode cu sertare si rafturi pentru jucarii si carti. Un decor în culori vesele, un ambient funcțional și creativ!

Continuam proiectul nostru cu o camera destinata biroului de acasă.
În aceasta perioada cred ca toți am simțit nevoia unui astfel de spatiu în care sa ne putem desfășura activitatea profesionala! O cromatica mai sobra demna de un home office si un ambient desprins din designul industrial.


Incheiem povestea amenajarii noastre prin prezentarea baii mari sau baii de la etaj. Avand un spatiu foarte amplu la dispozitie aceasta are toate functiunile de care se poate bucura intreaga familie.
Placile ceramice marmorate sunt in mare trend in amenajarea camerei de baie. Am folosit accente contrastante pentru a evidentia intr-un mod elegant zona cazii si a mobilierului. Obiectele sanitare sunt Design Villeroy & Boch!


Parere proprietar: „Iti multumesc inca odata pt toata munca ta. Esti minunata si foarte talentata! Ne place foarte mult! Pare atat de luminos si de aerisit, exact cum ne-am dorit!”

Multumim proprietarilor pentru aceasta oportunitate creativa si le dorim o viata frumoasa in noul „cuib”!
Asteptam noi oportunitati creative!

Cu multumiri,
Irina Androne
Interior Designer
Owner&Founder
Cuibul de Design
0743043842
www.cuibuldedesign.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.